[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه ثبت نام ارسال مقاله آخرين شماره تمام شماره‌ها تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
رتبه علمی - پژوهشی
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
اثربخشی معنویت درمانی بر کیفیت زندگی اسلامی و سلامت روان شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه
زهرا قنبری زرندی*
گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، ghanbari@pnu.ac.ir
چکیده:   (23 مشاهده)
زمینه و هدف: معنویت درمانی یکی از درمان­هایی است که می­تواند نقش مهمی در کاهش مشکلات روان­شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه ایفا ­کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی معنویت درمانی بر کیفیت زندگی اسلامی و سلامت روان­شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام شد.
روشها: این پژوهش به روش نیمه آزمایشی با طرح پیش‌­آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به سرطان پستان شهر کرمان در نیمه دوم سال 1402بودند که ۳۰ نفر از آن­ها به روش نمونه­‌گیری دردسترس برای ورود به پژوهش انتخاب و به­ طور تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و کنترل (15 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش در طول 12 جلسه 60 دقیقه‌­ای هفته­‌ای دوبار تحت آموزش معنویت درمانی قرارگرفت. گروه کنترل هیچ­گونه آموزشی دریافت نکردند. داده‌­ها در مرحله پیش‌­آزمون و پس‌­آزمون با استفاده از پرسشنامه­‌های کیفیت زندگی اسلامی نژاد محمد نامقی و همکاران (1394) و سلامت عمومی گلدبرگ (1963) جمع­‌آوری شد و با استفاده از روش تحلیل کوواریانس با نرم‌­افزار SPSS نسخه 26 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که در گروه آزمایش میانگین نمره کیفیت زندگی اسلامی از 138/24 در مرحله پیش‌­آزمون به 181/75 در مرحله پس­‌آزمون افزایش یافت. همچنین در گروه آزمایش میانگین نمره سلامت روان­شناختی از 71/92 در مرحله پیش­‌آزمون به 106/38 در مرحله پس‌­آزمون افزایش یافت (0/001>P). نتایج تحلیل کوواریانس نیز نشان داد معنویت درمانی به ­طور معناداری بر افزایش کیفیت زندگی اسلامی (53 درصد) و سلامت روان­شناختی (41 درصد) زنان مبتلا به سرطان سینه تأثیر گذاشته است (0/05>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان نتیجه گفت به ­کارگیری معنویت درمانی در افزایش کیفیت زندگی اسلامی و سلامت روان­شناختی تاثیر دارد. مراقبت معنوی به فرد کمک می­کند که احساسات مثبت­تری را تجربه کند و از کیفیت زندگی و سلامت روانی مطلوب­تری برخوردار گردد.
واژه‌های کلیدی: معنویت درمانی، کیفیت زندگی اسلامی، سلامت روان شناختی، سرطان سینه
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت معنوی
دریافت: 1402/7/22 | پذیرش: 1403/9/3 | انتشار: 1403/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghanbari-Zarandi Z. The Effectiveness of Spiritual Therapy on Islamic Quality of Life and Psychological Health of Women with Breast Cancer. J Spritual Health 2024; 3 (3)
URL: http://spiritual-health.ir/article-1-135-fa.html

قنبری زرندی زهرا. اثربخشی معنویت درمانی بر کیفیت زندگی اسلامی و سلامت روان شناختی زنان مبتلا به سرطان سینه. مجله سلامت معنوی. 1403; 3 (3)

URL: http://spiritual-health.ir/article-1-135-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت معنوی Journal of Spiritual Health
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660