[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه ثبت نام ارسال مقاله آخرين شماره تمام شماره‌ها تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 125-117 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط مبانی و ابعاد سلامت معنوی با تعالی انسان در اندیشه امام خمینی (ره)
مهدی یوسفی طاها*
گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران ، mahdiyusefitaha@gmail.com
چکیده:   (671 مشاهده)
زمینه و هدف: در دنیای امروز، توجه به‌سلامت معنوی به‌عنوان جزء مهمی از زندگی مورد توجه اندیشمندان قرار گرفته است. تعالی انسان مفهومی است که در نگاه دین همراه با سلامت معنوی مطرح است. این تحقیق با هدف بررسی ارتباط مبانی و ابعاد سلامت معنوی بر تعالی انسان از دیدگاه امام خمینی (ره) انجام شده است. با بررسی عمیق آثار و نظرات ایشان، این مطالعه به دنبال درک عوامل و مفاهیمی است که در سلامت معنوی و تعالی انسانی تأثیرگذاری دارند.
روشها: در این تحقیق، از روش تحلیلی-توصیفی استفاده شده است. مفاهیم اصلی موردنظر، شامل ابعاد مختلف سلامت معنوی، توسط مطالعه دقیق آثار و نظرات امام خمینی (ره) مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته‌اند. این روش تجزیه‌ و تحلیل عمیق به ما این امکان را می‌دهد تا به شناخت بهتری از ارتباط بین مفاهیم معنوی و تعالی انسانی در منظومه امام خمینی (ره) برسیم.
یافته‌ها: باتوجه‌به بررسی مبانی و ابعاد سلامت معنوی، چهار ارتباط اصلی که به تعالی انسانی کمک می‌کنند، شناسایی شده‌اند. ارتباط صحیح با خداوند به‌عنوان مفهومی از ساحت متعالی، ارتباط با خود به‌عنوان پایه‌ای از ساحت شخصی، ارتباط با دیگران به‌عنوان ارتباطی اجتماعی و جمعی و ارتباط با محیط‌ زیست به‌عنوان ساحت طبیعی، به تحقق سلامت معنوی و تعالی انسانی کمک می‌کنند و در چرخه‌ای متقابل و پویا تعالی انسان بر ابعاد سلامت معنوی تأثیر می‌گذارد.
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که معرفت نفس، کنترل و تعدیل قوای آن و توجه به ظرفیت‌های معنوی انسان از جمله عوامل اساسی در رسیدن به تعالی انسانی در دیدگاه امام خمینی (ره) محسوب می‌شوند. علاوه بر این، اهمیت خدمت به خلق خدا و به‌ویژه اهتمام به بیماران و محرومان در افزایش معنویت و تعالی انسانی بیان شده است. همچنین، تأمل درباره خلقت و طبیعت به تقویت بصیرت، شکرگزاری نسبت به خداوند و تقویت ایمان منجر می‌شود. این تحقیق نشان می‌دهد که تعامل و توازن مناسب در ارتباط با خداوند، خود، دیگران و طبیعت نقش کلیدی در تحقق سلامت معنوی و تعالی انسانی در دیدگاه امام خمینی (ره) ایفا می‌کند. به‌این‌ترتیب، تعاملات معنوی می‌توانند به رشد و تعالی انسانی کمک کرده و به دستیابی به مقام قرب الهی که هدف اصلی انسان متعالی است، منجر شوند که این ارتباط به‌صورت یک مدل مفهومی در این تحقیق ارائه شده است.
واژه‌های کلیدی: سلامت معنوی، معنویت، امام خمینی، تعالی انسان
متن کامل [PDF 738 kb]   (206 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: سلامت معنوی
دریافت: 1402/4/26 | پذیرش: 1402/6/11 | انتشار: 1402/6/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Taha M. Examining the Relationship between the Foundations and Dimensions of Spiritual Health and Human Excellence in Imam Khomeini’s Thought. J Spritual Health 2023; 2 (2) :117-125
URL: http://spiritual-health.ir/article-1-116-fa.html

یوسفی طاها مهدی. بررسی ارتباط مبانی و ابعاد سلامت معنوی با تعالی انسان در اندیشه امام خمینی (ره). مجله سلامت معنوی. 1402; 2 (2) :117-125

URL: http://spiritual-health.ir/article-1-116-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت معنوی Journal of Spiritual Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660