[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه ثبت نام ارسال مقاله آخرين شماره تمام شماره‌ها تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
رتبه علمی - پژوهشی
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 186-177 برگشت به فهرست نسخه ها
زیر ساخت های مورد نیاز برای ورود مباحث سلامت معنوی به آموزش پزشکی از دید دانشجویان علوم پزشکی شیراز
فریده انصافداران* ، محمود نجابت ، میترا امینی
مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، f.ensafdaran@gmail.com
چکیده:   (433 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت معنوی در ادبیات آموزش پزشکی، به عنوان جوهر ذاتی و عنصری فرهنگ محور تلقی می­‌شود که در هر جامعه‌­ای به صورت منحصربه‌فرد بروز پیدا می­‌کند. پرداختن به سلامت معنوی در سیستم‌­های آموزشی و درمانی منوط به برنامه­‌ریزی درست در این زمینه است. بنابراین هدف از این مطالعه، تبیین زیرساخت­‌های موردنیاز برای ورود مباحث سلامت معنوی به آموزش پزشکی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود.
روشها: این مطالعه کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا انجام شد. داده­‌های مطالعه از طریق مصاحبه حضوری و نیمه ساختاری با 15 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز که به روش نمونه­‌گیری هدفمند انتخاب شده بودند، گردآوری و با استفاده از روش کدگذاری تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج به دست آمده از تحلیل مصاحبه­‌های پژوهش، منجربه شناسایی 4 مقوله اصلی برنامه‌­ریزی، اجرا، محتوا و اساتید شد. مقوله برنامه‌­ریزی شامل 5 مفهوم بسترسازی، زمان­بندی مناسب، برگزاری کارگاه، قرار گرفتن در چارت دروس انتخابی و برگزاری به صورت دوره فلوشیپ بود. مقوله اجرا شامل 4 مفهوم حضوری بودن آموزش‌­ها، عدم تکلیف محوری، تعاملی بودن آموزش‌­ها و کلاس‌­ها و آموزش بر مبنای استدلال بود. مقوله محتوا شامل 4 مفهوم عملیاتی و کاربردی بودن محتوای ارائه شده، مبتنی بر رفرنس‌­های علمی موجود، محتواهای دارای پشتوانه پژوهشی، ترکیبی از مباحث روز دنیا در حوزه سلامت معنوی و مطالعات بومی شده مبتنی بر بافت فرهنگی-مذهبی کشور بود. مقوله اساتید شامل 4 مفهوم ویژگی­‌های رفتاری اساتید، تنوع جنسیتی، بین رشته­‌ای بودن اساتید، دارای تخصص در حوزه­‌های مختلف پزشکی بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته­‌های این مطالعه برای ورود مباحث سلامت معنوی به صورت کاربردی در سیستم آموزش پزشکی، لازم است تدابیر لازم در جهت برنامه­‌ریزی، زمان­‌بندی مناسب، شیوه اجرا و اساتید آموزش‌­دهنده، اندیشیده تا با توجه به ارزش­‌های مذهبی کشور و در نظر گرفتن متغیرهای فرهنگی و اجتماعی تبدیل به یک آموزش حرفه‌­ای و نظام‌­مند گردد.
واژه‌های کلیدی: سلامت معنوی، آموزش پزشکی، پژوهش کیفی، دانشجویان علوم پزشکی
متن کامل [PDF 903 kb]   (210 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت معنوی
دریافت: 1402/5/24 | پذیرش: 1402/8/15 | انتشار: 1402/9/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ensafdaran F, Nejabat M, Amini M. The Infrastructures Needed for the Introduction of Spiritual Health Issues into Medical Education from the Perspective of Shiraz Medical Students. J Spritual Health 2023; 2 (3) :177-186
URL: http://spiritual-health.ir/article-1-114-fa.html

انصافداران فریده، نجابت محمود، امینی میترا. زیر ساخت های مورد نیاز برای ورود مباحث سلامت معنوی به آموزش پزشکی از دید دانشجویان علوم پزشکی شیراز. مجله سلامت معنوی. 1402; 2 (3) :177-186

URL: http://spiritual-health.ir/article-1-114-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت معنوی Journal of Spiritual Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4703