[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي درباره نشريه ثبت نام ارسال مقاله آخرين شماره تمام شماره‌ها تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات مجله::
آرشیو مجله و مقالات::
ثبت نام::
برای نویسندگان::
برای داوران::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
رتبه علمی - پژوهشی
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 441-434 برگشت به فهرست نسخه ها
مدل یابی سرسختی روانشناختی بر اساس جهت گیری مذهبی و تجربه سوگ با میانجی گری گرایش به معنویت در مادران داغ دیده از مرگ فرزند مبتلا به کرونا
مجتبی قراباغی* ، علی اکبر اسماعیلی ، طیبه غلامحسینی ، محمد علی اخوان
گروه معارف اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران ، mq0452@gmail.com
چکیده:   (869 مشاهده)
زمینه و هدف: این پژوهش با هدف بررسی و مدل‌یابی سرسختی روانشناختی در مادران داغ­دیده از مرگ فرزند مبتلا به کرونا انجام شد. هدف اصلی این پژوهش، مدل‌یابی سرسختی روانشناختی بر اساس تأثیر جهت‌گیری مذهبی و تجربه سوگ، با تمرکز ویژه بر نقش میانجی­‌گر گرایش به معنویت در این مادران بود. به عبارت دیگر، این مطالعه به دنبال آن است که نشان دهد چگونه جهت‌گیری مذهبی و تجربه سوگ، از طریق گرایش به معنویت، بر میزان سرسختی روانشناختی مادرانی که فرزند خود را به دلیل ابتلا به کرونا از دست داده‌اند، تأثیر می‌گذارد.
روشها: روش انجام این پژوهش، توصیفی-همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران داغ­دیده از مرگ فرزند مبتلا به کرونا در استان تهران در سال ۱۴۰۰ تشکیل می‌دادند. تعداد ۱۲۰ نفر بر اساس معیارهای ورود و خروج و به روش نمونه‌گیری هدفمند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های سرسختی روانشناختی، جهت‌گیری مذهبی، تجربه سوگ و گرایش به معنویت استفاده شد. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از روش‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و مدل‌یابی معادلات ساختاری و با بهره‌گیری از نرم‌افزارهای SPSS-24 و AMOS-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد مدل سرسختی روانشناختی بر اساس جهت‌گیری مذهبی و تجربه سوگ با میانجی­‌گری گرایش به معنویت، برازش مناسبی داشت. جهت‌گیری مذهبی بیرونی و تجربه سوگ با سرسختی روانشناختی رابطه منفی و معنادار، و جهت‌گیری مذهبی درونی رابطه مثبت و معنادار داشت. گرایش به معنویت نیز نقش میانجی در رابطه بین جهت‌گیری مذهبی و تجربه سوگ با سرسختی روانشناختی ایفا می‌کرد.
نتیجه‌گیری: جهت‌گیری مذهبی (به ویژه نوع درونی آن) و گرایش به معنویت می‌توانند نقش مهمی در سرسختی روانشناختی مادران داغ­دیده از مرگ فرزند داشته باشند. همچنین تجربه سوگ با کاهش سرسختی روانشناختی مرتبط است. گرایش به معنویت به عنوان یک عامل میانجی، تأثیر جهت‌گیری مذهبی و تجربه سوگ بر سرسختی روانشناختی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این یافته‌ها می‌توانند در طراحی مداخلات روانشناختی برای حمایت از مادران داغ­دیده مفید باشند.
واژه‌های کلیدی: تجربه سوگ، سرسختی روانشناختی، جهت گیری مذهبی، کرونا، گرایش به معنویت
متن کامل [PDF 486 kb]   (268 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت معنوی
دریافت: 1403/5/28 | پذیرش: 1403/8/27 | انتشار: 1403/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharabaghi M, Esmaeili A A, Gholamhosseini T, Akhavan M A. Modeling Psychological Hardiness Based on Religious Orientation and Grief Experience with the Mediation of Spirituality in Mothers Bereaved by the Death of a Child Child with COVID-19. J Spritual Health 2024; 3 (3) :434-441
URL: http://spiritual-health.ir/article-1-211-fa.html

قراباغی مجتبی، اسماعیلی علی اکبر، غلامحسینی طیبه، اخوان محمد علی. مدل یابی سرسختی روانشناختی بر اساس جهت گیری مذهبی و تجربه سوگ با میانجی گری گرایش به معنویت در مادران داغ دیده از مرگ فرزند مبتلا به کرونا. مجله سلامت معنوی. 1403; 3 (3) :434-441

URL: http://spiritual-health.ir/article-1-211-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله سلامت معنوی Journal of Spiritual Health
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714