:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 341-335 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط بین هوش معنوی و نشاط ذهنی با سلامت روانشناختی در دانش‌آموزان نمازگزار
ملیحه جامی ، مختار ویسانی ، مهلا جعفری اسکری ، وحید منظری توکلی*
گروه آموزش علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران ، ehasanpoor@ut.ac.ir
چکیده:   (608 مشاهده)
زمینه و هدف: از آنجا که معنویت بر تمام ابعاد انسان احاطه دارد، پیدا کردن روابط آن با سلامت دانش‌­آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین هوش معنوی و نشاط ذهنی با سلامت روانشناختی در دانش‌­آموزان نمازگزار انجام شد.
روشها: روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه دانش­‌آموزان پسر مقطع متوسطه اول ناحیه 2 کرمان بودند که 225 نفر با روش نمونه­‌گیری تصادفی خوشه‌­ای چندمرحله‌­ای انتخاب شدند. آزمودنی­‌ها به پرسشنامه‌های هوش معنوی بدیع و همکاران (1389)، نشاط ذهنی رایان و فردریک (1997) و سلامت روان گلدبرگ (1979)، پاسخ دادند. یافته‌ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه، با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین هوش معنوی و نشاط ذهنی با سلامت روانشناختی ارتباط مستقیم وجود دارد. هوش معنوی و نشاط ذهنی، به ترتیب بیشترین نقش را در تبیین سلامت روانشناختی دانش­‌آموزان نمازگزار دارند (0/001>P).
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها می‌توان گفت ارتقاء هوش معنوی و نشاط ذهنی نقش مهمی در افزایش سلامت روانشناختی دانش‌­آموزان نمازگزار دارند و بالعکس دانش آموزانی که اهل نمازگزاری هستند از سلامت روانی بیشتری برخوردارند.
واژه‌های کلیدی: هوش معنوی، نشاط ذهنی، سلامت روانشناختی، دانش آموزان نمازگزار
متن کامل [PDF 701 kb]   (135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: سلامت معنوی
دریافت: 1402/8/7 | پذیرش: 1403/3/16 | انتشار: 1403/3/15



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها